You are here
Home > Arama Ağı > Arama Ağı Reklamcılığı’nda Hedefleme Yolları

Arama Ağı Reklamcılığı’nda Hedefleme Yolları

Arama Ağı Reklamcılığı'nda Hedefleme Yolları

Anahtar Kelime – Seçim

Daha fazla sorgu almak için yaygın eşleşme türleri veya her sorguya ilişkin teklif üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için ayrıntılı eşleşme türleri kullanın.

Reklam gruplarının teması net olarak belirlenmiş anahtar kelimelere (ürün kategorilerine, markalı veya markasız olması, temel veya ayrıntılı olmasına göre) sahip olduğundan ve bunlara karşılık gelen reklam metinleri ve açılış sayfaları ile alakalı olduğundan emin olun. İstenen reklam grubunun sorguları kapsadığından emin olmak için Arama Terimleri raporunu görüntüleyin. Yeni anahtar kelimeler bulmak ve mobil cihazlara özgü anahtar kelimeleri hatırlamak için Anahtar Kelime Planlayıcı, arama terimleri raporu, Fırsat Sekmesi ve DSA kullanın (ör. mobil sorguların konum terimleri ve yazım hataları içermesi daha olasıdır).

Anahtar Kelime – Optimizasyon

İyi performans gösteren anahtar kelimeler için (yeni anahtar kelimeler ekleyerek ve/veya daha geniş eşleme türleri kullanarak) anahtar kelime kapsamını genişletin.

Teklifleri düşürerek, teşhis aracı baloncuklarında kalite bileşenlerini (reklam metni ve/veya açılış sayfası alaka düzeyi) kontrol ederek ve arama terimleri raporundan negatif anahtar kelimeler ekleyerek kötü performans gösteren anahtar kelimeleri yönetin. Gerekirse daha dar bir eşleme türü kullanın veya anahtar kelimeyi duraklatın.

Ücretli ve Organik arama raporuyla organik trafikten anahtar kelime fırsatlarını belirleyin.

Dinamik Arama Ağı Reklamları

Kullanıcı davranışına göre hedefleme grupları oluşturun: Önerilen kategorileri dinamik reklam hedefleriniz olarak kullanmayı, her dil için bir DSA kampanyası oluşturmayı (DSA, birden çok dildeki kampanyaları etkin bir şekilde yönetir), farklı dinamik reklam hedefleri için farklı reklam grupları oluşturmayı (bunların daha özel reklam metinleri olur) ve ana DSA hedeflerinizden işlem yapılmayan URL’leri, sayfa içeriklerini ve başlıkları (bunların büyük ihtimalle daha düşük YG’si olur) çıkarabilirsiniz.

Otomatik hedef sekmesine hariç tutulacak dinamik reklam hedefleri ekleyin; örneğin stokta kalmamış veya tedarik edilemeyen öğeler için hariç tutulacak sayfa içerikleri gibi.

Web sitesinin oldukça spesifik bölümleri için URL ve sayfa başlığı hedefleme kullanın. Sayfa içeriği pozitif hedefleme için önerilmez.

Arama terimleri raporundan negatif anahtar kelimeler veya diğer Arama Ağı kampanyalarından kaldırdığınız herhangi bir anahtar kelimeyi eklemeyi unutmayın (çünkü DSA, doldurulmasını istemiyor olabileceğiniz boşlukları doldurur).

DSA’nın otomatik teklif verme ve ARYPL ile birlikte çalıştığını aklınızda bulundurun. DSA reklamlarınızı tetikleyen anahtar kelimeleri görmek ve istenmeyen aramaları veya açılış sayfalarını keşfetmek için Otomatik Hedefler sekmesinde bir arama terimleri raporu çalıştırın (Tıklamalar veya Açılış Sayfasına göre sıralayarak). İstenmeyen açılış sayfalarını, Otomatik Hedefler sekmesindeki hariç tutulacak dinamik reklam hedeflerini kullanarak engelleyebilirsiniz.

Kategoriler raporunda tespit ettiğiniz bilgilere dayalı olarak yüksek değere sahip dinamik reklam hedeflerini ayırın ve buna göre teklif verin.

ARYPL

ARYPL en az 1000 öğeli bir liste boyutu gerektirir; ARYPL için liste boyutu süresi en fazla 180 gündür. Söz konusu müşteri kimliğini eşdeğer müşteri olarak ekleyip başka bir hesaptan gelen kullanıcı listelerini paylaşabilirsiniz.

Teklif ayarlamalarını belirlerken yeterli miktarda veriyi incelemelisiniz. Kitle performansını kampanya düzeyinde inceleyebilir ve genel kampanya verilerine dayalı olarak aynı teklif ayarlamasını her reklam grubuna ekleyebilirsiniz.

Yalnızca kitlenize yayınlanacağından emin olmak için yinelenen reklam gruplarında Hedef ve Teklif ayarını kullanın. Ardından anahtar kelimeleri ve reklamları kitle özelliklerine göre özelleştirin.

Bu kitle, sitenizi ziyaret ederek zaten nitelikli hale geldiğinden ARYPL kampanyalarınızda (geçmişte standart kampanyalarınızda işe yaramayanlar da dahil olmak üzere) daha geniş anahtar kelimeleri ve eşleme türlerini hedefleyin.

Mobil Site

Mevcut siteyi değerlendirin: Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını görmek için Mobil Uyumluluk Testi yapın. Siteniz uygun değilse mobil siteye geçmenin tam zamanı. Araçla ilgili sorun yaşıyorsanız Google’ın sitenizi doğru bir şekilde taradığından emin olun.

Mobil Site kullanıcı deneyimini optimize edin: Mobil Site Prensipleri’ndeki 25 Mobil Site Tasarımı ilkesini aklınızda bulundurun.

Mobil Site Hızını optimize edin: Kullanıcıların %74’ü, Mobil Sitenin yüklenmesini 5 saniye bekledikten sonra siteyi terk etmektedir.

Bir mobil sayfanın performansını teşhis etmek için PageSpeed Insights aracını kullanın.

Bir cevap yazın

Top